De meest gestelde vragen (in willekeurige volgorde)

Hoe en wanneer kan ik eigenlijk reserveren?
Reserveren kan wanneer de gidsen zijn ingepland voor het komende seizoen, de planning van rondleidingen is meestal gereed in februari en wordt dan ook snel gepubliceerd. Het is wel noodzakelijk er snel bij te zijn, want de rondleidingen lopen snel vol.

Ik probeer te reserveren maar het lukt niet?
Dit kan betekenen dat het maximaal aantal bezoekers zo goed als bereikt is en dat het aantal waarvoor u wilt reserveren teveel is voor het maximaal toelaatbaar aantal volwassenen.

Op de matrixborden staat de rondleiding maar niet op de website?
Dit betekent helaas dat de rondleiding is volgeboekt en daardoor niet meer zichtbaar is. De matrixinfo wordt in maart van elkaar jaar doorgegeven en kan helaas geen rekening houden met het volboeken van een rondleiding

Hoe lang duurt een rondleiding ?
De tijden van de rondleidingen staan aangegeven op de site. Wilt u hiervan afwijken als u met een eigen groep bent, geen probleem. We kunnen de rondleidingen net zo lang maken als u wilt. Korter dan één uur kan ook maar is niet raadzaam omdat dan teveel van het verhaal verloren gaat.

Waar kan ik parkeren ?
Parkeren kan het gemakkelijkst aan de Zandweg. LET OP: het lijkt of de Zandweg stopt bij de Duinzoom, echter ook een deel van de Zandweg loopt door de Duinen in. Aan de ingang van dit pad kunt u parkeren. De borden geven dit ook aan. Op uw TomTom is Zandweg 81/83 meestal bekend.

Ik kan niet op de gepubliceerde data. Zijn er andere mogelijkheden?
Uiteraard, met een groep kan dit vanzelfsprekend (zie voorwaarden). Individueel kunt u uzelf aanmelden, mogelijk wordt er bij heel veel aanmeldingen een extra rondleiding ingelast.
Naast deze zijn er jaarlijks ook meerder open data en is de bunker op woensdagmiddag geopend in de zomer periode (LET OP: de data staan hiervan aangegeven op de rondleiding pagina)

Kan ik naar binnen met een rollator ?
Neen, helaas. Indien u om voort te bewegen afhankelijk bent van uw rollator dan moeten wij u teleurstellen.
Zowel bij de entree van de bunker als in de bunker zelf, moet u trappen op- en af. Indien u enigszins kan lopen dan is een bezoek zeker wel mogelijk.

In welke taal worden de rondleidingen gegeven?
Alle rondleidingen worden gegeven in de Nederlandse taal. De gidsen zijn echter de Duitse- en Engelse taal meester, dus vragen kunnen in deze talen gesteld worden. Bij aanvraag van een aparte groep kan aangegeven worden aan welke taal men de voorkeur geeft.

Voor welke leeftijd is het bezoek geschikt?
De rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 7/8. Dit ter beoordeling aan de ouders. Voor jongere kinderen, die wel het besef hebben van wat ze zien, kan het best een enorme ervaring zijn

Kunnen we bij de duintour ook in de Biber?
Helaas, kortweg: “nee”.
Het verhaal in en over de Biberbunker is te lang om de Duintouer er ook bij  te betrekken bij de Duintour. We zijn aan het denken om pilots te gaan doen voor een gehele dag Biber, dus met duintour, met Biber en lunch.Helaas zijn we nog niet zover.
In de Duintour wordt de Biber aangedaan als vertrekpunt en gaan we niet naar binnen.

Kan ik mijn hond meenemen?
Ja, alleen proberen we dit te beperken. De honden moeten in deze periode aangelijnd zijn. Daarnaast moet de hond wel onder controle staan van de begeleider, zodat de rondleiding niet verstoord wordt.

Is de bunker geschikt voor minder validen?
In bunkers zijn geen liften of roltrappen mogelijk. Als u dus (heel) slecht ter been bent en nauwelijks in staat bent om trappen te lopen, dan raden wij u een bezoek aan de Biberbunker of de stelling af. In de bunker moet u namelijk wel een trap op-en-af, overigens met behulp van de leuning in praktijk te doen. De Duintour, waarbij u soms onverharde paden bewandelt en de entree tot de bunkers niet optimaal is , raden wij wel af

Kan ik met de auto tot aan de bunker komen?
Nee, helaas, u moet parkeren op de parkeerplaats aan begin van de Zandweg. Mocht u echter niet in staat zijn tot het afleggen van ca. 400 meter tot aan de bunker, dan kunnen wij eventueel voor u(w) transport verzorgen.
Echter, voorwaarde is dan wel dat dit bij aanmelding is aangegeven.
U kunt doorrijden tot ca 100 meter van de bunker , tot aan het hek , echter parkeren mag daar pertinent niet. U kan iemand afzetten daar maar zal terug moeten naar de P-plaats om te parkeren.

Kan de school van mijn kinderen hier ook komen ?
Natuurlijk kan dit, graag zelfs. Er komen veel scholen bij ons langs. Voor de laatste jaren van de basisschool een unieke ervaring. We hebben hier een speciaal programma voor. Kijk op onze scholen pagina.
Scholen 

Staat het antwoord wat u zoekt niet op deze pagina?

Vul dan het formulier in: