De meest gestelde vragen (in willekeurige volgorde)

In bunkers zijn geen liften of roltrappen mogelijk. Als u dus (heel) slecht ter been bent en nauwelijks in staat bent om trappen te lopen, dan raden wij u een bezoek aan de Biberbunker of de stelling af. In de bunker moet u namelijk wel een trap op-en-af, overigens met behulp van de leuning in praktijk te doen. De Duintour, waarbij u soms onverharde paden bewandelt en de entree tot de bunkers niet optimaal is , raden wij wel af

Hoe en wanneer kan ik eigenlijk reserveren ?

Reserveren kan wanneer de gidsen zijn ingepland voor het komende seizoen, de planning van rondleidingen is meestal gereed in februari en wordt dan ook snel gepubliceerd. Het is wel noodzakelijk er snel bij te zijn, want de rondleidingen lopen snel vol.

Ik kan niet op de gepubliceerde data. Zijn er andere mogelijkheden?

Uiteraard, met een groep kan dit vanzelfsprekend (zie voorwaarden). Individueel kunt u uzelf aanmelden, mogelijk wordt er bij heel veel aanmeldingen een extra rondleiding ingelast.
Naast deze zijn er jaarlijks ook meerder open data en is de bunker op woensdagmiddag geopend in de zomer periode (LET OP: de data staan hiervan aangegeven op de rondleiding pagina)

Ik probeer te reserveren maar het lukt niet ?

Dit kan betekenen dat het maximaal aantal bezoekers zo goed als bereikt is en dat het aantal waarvoor u wilt reserveren teveel is voor het maximaal toelaatbaar aantal volwassenen. Per rondleiding zijn er maar 35 mensen mogelijk, de grootte is te beperkt. Het kan daarom voorkomen dat bij volledige bezetting de gewenste datum niet meer beschikbaar is. Overigens bij twijfel kunt u altijd een mail sturen naar  info@biberbunker.nl Houdt er wel rekening dat bij vraag op de dag van de rondleiding de kans groot is dat er geen reactie op uw mail tijdig wordt gegeven. Stel u vraag dus altijd ca 5 dagen voor aanvang van de desbetreffende rondleiding.

Op de matrixborden staat de rondleiding maar niet op de website ?

Dit betekent helaas dat de rondleiding is volgeboekt en daardoor niet meer zichtbaar is. De matrixinfo wordt in maart van elk jaar doorgegeven en kan helaas geen rekening houden met het volboeken van een rondleiding. Onze excuses hiervoor

Hoe lang duurt een rondleiding ?

De tijden van de rondleidingen staan aangegeven op de site. Wilt u hiervan afwijken als u met een eigen groep bent, geen probleem. We kunnen de rondleidingen net zo lang maken als u wilt. Korter dan één uur kan ook maar is niet raadzaam omdat dan teveel van het verhaal verloren gaat.

Uiteraard proberen we ons zoveel als mogelijk aan de tijden te houden

Waar kan ik parkeren ?

Parkeren kan het gemakkelijkst aan de Zandweg.
LET OP: het lijkt of de Zandweg stopt bij de Duinzoom, echter ook een deel van de Zandweg loopt door de Duinen in. Aan de ingang van dit pad kunt u parkeren. De borden geven dit ook aan. Op uw TomTom is Zandweg 81/83 meestal bekend. Loopafstand van daar ca 350meter

Bij drukte is ook parkeren bij restaurant aan Zee een optie, via het fietspad Sipkesslag kunt u via de duinen en de kleine duinbordjes de Biber bereiken. Hieronder staat deze route aangegeven en is ca 1200 meter lopen over prima begaanbare wandelpaden.

Kan ik met de auto tot bij de Biberbunker komen ?

Nee, helaas, u moet parkeren op de parkeerplaats aan begin van de Zandweg. Mocht u echter niet in staat zijn tot het afleggen van ca. 400 meter tot aan de bunker, dan kunnen wij eventueel voor u(w) transport verzorgen.
Echter, voorwaarde is dan wel dat dit bij aanmelding is aangegeven.
U kunt doorrijden tot ca 100 meter van de bunker , tot aan het hek , echter parkeren mag daar pertinent niet. U kan iemand afzetten daar maar zal terug moeten naar de P-plaats om te parkeren.

Kan ik naar binnen met een rollator ?

Neen, helaas. Indien u om voort te bewegen afhankelijk bent van uw rollator dan moeten wij u teleurstellen.
Zowel bij de entree van de bunker als in de bunker zelf, moet u trappen op- en af. Indien u enigszins kan lopen dan is een bezoek zeker wel mogelijk

In welke taal worden de rondleidingen gegeven?

Alle rondleidingen worden gegeven in de Nederlandse taal. De gidsen zijn echter de Duitse- en Engelse taal meester, dus vragen kunnen in deze talen gesteld worden. Bij aanvraag van een aparte groep kan aangegeven worden aan welke taal men de voorkeur geeft.

Voor welke leeftijd is het bezoek geschikt ?

De rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 7/8. Dit ter beoordeling aan de ouders. Voor jongere kinderen, die wel het besef hebben van wat ze zien, kan het best een enorme ervaring zijn

Kunnen we bij de stellingtour ook in de Biber?

Helaas, kortweg: “nee”.
Het verhaal in en over de Biberbunker is te lang om de stellingtour er ook bij te betrekken bij de Duintour. We zijn aan het denken om pilots te gaan doen voor een gehele dag Biber, dus met duintour, met Biber en lunch. Helaas zijn we nog niet zover.
In de Duintour wordt de Biber aangedaan als vertrekpunt en gaan we niet naar binnen.

Is de bunker geschikt voor minder validen ?

In bunkers zijn geen liften of roltrappen mogelijk. Als u dus (heel) slecht ter been bent en nauwelijks in staat bent om trappen te lopen, dan raden wij u een bezoek aan de Biberbunker of de stelling af. In de bunker moet u namelijk wel een trap op-en-af, overigens met behulp van de leuning in praktijk te doen. De Duintour, waarbij u soms onverharde paden bewandelt en de entree tot de bunkers niet optimaal is , raden wij wel af

Kan de school van mijn kinderen ook komen ?

Kan de school van mijn kinderen hier ook komen ?
Natuurlijk kan dit, graag zelfs. Er komen veel scholen bij ons langs. Voor de laatste jaren van de basisschool een unieke ervaring. We hebben hier een speciaal programma voor. Kijk op onze scholen pagina.
Scholen 

Kan ik mijn hond meenemen naar de bunker ?

Neem hierover even contact op met ons, uiteraard zijn er misschien mogelijkheden

Ik wil wel een keer meehelpen / graven of zo maar geen vaste vrijwilliger worden, kan dat ?

Uiteraard kan dat, geef uw gegevens door via de mail aan:

MAIL INTERESSE

Als we dan aan de slag gaan zullen we u een berichtje sturen 

Staat het antwoord wat u zoekt niet op deze pagina?

Vul dan het formulier in: